top of page
Пошук
  • Кухарська Олена

Видихаючи, підводимо підсумки!


Робота над книгою "Закарпаття в незалежній Україні" завершена. Видихаючи, підводимо підсумки: символів закарпатських багато, але якісного матеріалу замало; ніби гарних місць достатньо, але фотографію для демонстрації знайти важко. З обличчями видатних людей теж складноо, то ракурс не той, то людей навколо багато і т. ін.

Висновок напрошується самим собою: потрібно створювати власну базу фотографій, але не будемо чуратися пропозицій художників та фотомайстрів. Запрошуємо до співпраці.

Над книгою працювали видатні історики Закарпаття, викладачі університету. Висвітлені події за 25 років Незалежності України. Видання рідкісне та затребуване. Матеріал зібраний детально - це сучасна історія Закарпаття. Але дивним для нас залишається факт - ми свідки цих подій!

Незабаром книга з,явиться у продажу в книгарнях області, а також на нашому сайті

http://www.lira-print.com/#!product-page/fk20z/fd505b97-bfc2-5114-22f5-6f004543c02e

Друкуємо уривок...

Діючими в області вважаються 76 видів зі 157 визнаних в Україні: 21 із літніх олімпійських, 5 із зимових олімпійських, 30 неолімпійських, 8 зі спортивно-технічних і прикладних видів спорту, 12 для осіб із вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату. Активно працюють 53 федерації з олімпійських, неолімпійських, спортивно-технічних і прикладних видів спорту та для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Важливо було й те, що види спорту розділили за категоріями відповідно до обраних пріоритетів. До першої категорії потрапили фристайл, гірськолижний спорт, футбол, жіночий гандбол. Другу категорію склали важка й легка атлетика, теніс, фехтування, греко-римська боротьба, дзюдо, кікбоксинг, спортивне орієнтування. Третю категорію сформували волейбол, пляжний волейбол, лижні гонки, велоспорт-шосе, настільний теніс, сноубординг, шахи, водне поло. Надалі пріоритети коригували відповідно до продемонстрованих результатів. За даними Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА, у 2012 – 2015 роках найбільше очок серед олімпійських видів спорту області принесли фехтування (17891,5), гандбол (8852), греко-римська боротьба (6876,5), гірськолижний спорт (6442) та лижні гонки (5242). За кількістю виконаних нормативів майстра в зазначений період лідерами стали гандбол (18), фехтування (11), важка атлетика (7), гірськолижний спорт (6) та греко-римська боротьба й легка атлетика (по 5). У цілому такий норматив виконали понад 80 осіб у 15 олімпійських видах спорту. Серед неолімпійських видів в авангарді значаться спортивне орієнтування (15445 очок), пауерліфтинг (9504), мотоциклетний спорт (5179), шахи (4161) і кікбоксінг WAKO (3604). За кількістю виконаних нормативів майстра спорту України провідними стали хортинг (22), пауерліфтинг (12), сумо, танцювальний і мотоциклетний спорт (по 4). Загалом у 13 видах спорту виконані нормативи підтвердили понад 60 осіб.

22 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page